Sémele, filla del rei Cadmo de Tebas, mare de Dionís- Baco.

Es aquest blog sobre pintura i escultura. Però… mitològica, pagana. És un món antic, clàssic, fantàstic, personal en el que vos vull endinsar fins on arriben els límits de la imaginació i contemporitzar-lo. És un espai per compartir amb vosaltres imatges bellíssimes del cos humà, perquè així ho feien els grecs.


dijous, 8 de març del 2012

escultures de baco.

 Figura de mármol de Dioniso con una encarnación antropomorfa del vino. Época romana, 150-200. Quizá basado en un original griego del siglo II a. C., de la Storta, Italia.



A Dionisi se'l representa en l'aspecte físic masculí però  amb alguna que altra corba pròpia del sexe femení, es a dir amb una certa ambivaléncia indefinitòria. És un dels Deus no definit per génere, malgrat sí per sexe. I amb aquesta dualitat els artistes han jugat amb la seua representació al llarg de la història. És el que m'agrada de Dionisi, el modelar i pintar un cos bellíssim  marcat per la seua masculinitat però també per la seua femenitat. Sempre s'han pintat cossos de jovens per açò de la no desenvolupació cap a un génere en concret i les marques físiques, anatòmiques que defineix cada génere però crec que el repte no està en pintar a jovens que no estiguen encara desenvolupats masculinament sino en pintar cosos que malgrat tinguen l'edat que tinguen mostren amb el seu físic tant la seua part masculina com la femenina.