Sémele, filla del rei Cadmo de Tebas, mare de Dionís- Baco.

Es aquest blog sobre pintura i escultura. Però… mitològica, pagana. És un món antic, clàssic, fantàstic, personal en el que vos vull endinsar fins on arriben els límits de la imaginació i contemporitzar-lo. És un espai per compartir amb vosaltres imatges bellíssimes del cos humà, perquè així ho feien els grecs.


dissabte, 25 de juny del 2016

Des de el més fons del cor


No sé perquè escric enguany açò, perquè voldria assolir la dignitat gai que em meresc? Perquè son dates en que cal recordar el “orgull”? Perquè enguany estic molt solt?...Sí, gràcies a la pintura que escric açò.


Estimada vida:

En la meua infantesa m’ensenyaren, els adults, els meus pares que “allò que vulgues que els demés no ho sàpiguen, no ho contes” . I per escriure aquestes paraules no vaig a excusar-me en que he nascut en una família molt conservadora, que no és el cas, o en un poble molt homòfob, que ho és el mateix que tots els pobles.  Semblava que intentaven inculcar-me que ocultar algunes coses és necessari per al propi bé, realment és una forma d’autodefensa, però també em deien “la veritat sempre per davant” ,si els havia de ser disciplinat i obedient calia conèixer com era jo i així poder educar-me, els meus pares volien que els digués sempre la veritat i així ho he fet quasi sempre. La infantil consciència meua, era un xiquet massa menut per comprendre el significat que estes paraules tenen en la vida, entrava en conflicte. Ocultar? El què, perquè. O dir la veritat?  Com a xiquet que era reconec que les vaig utilitzar com em donà la gana, huí ocultava i a l’endemà manifestava, com si d’un joc es tractés, i així poc a poc les vaig aprendre. Esta forma de autodefensa  “allò que vulgues que els demés no ho sàpiguen, no ho contes” m’ha acompanyat sempre i poc a poc al madurar en la vida he comprés la seua utilitat. No és que l’haja comprés i ja està, és que he hagut d’utilitzar-la, me la xutaren a les venes, i molt a sovint, massa. 

En l’adolescència la cosa ja estava més clara. Ara sí que sabia què, on i a quí devia ocultar certes cosetes.  La meua família és així, sempre hem decidit que millor ocultar “per el què diran” o per evitar uns confrontaments dolorosos i humiliants. Als 17 o 18 no és la millor frase que me podien haver ensenyat perquè també vaig començar a ocultar a la meua família moltes coses i això que no m’havia reconegut com el que era, també m’ho ocultava a mi mateix. Passen els anys i la cosa no millora, arribem als 25 pretenent ser allò que la societat considera correcte. Aquell conflicte que en la infantesa començà ara era un autèntic extermini de la consciència. Fins i tot el meu art resultava macant de vida. La consciència de l’artista i la seua creació van emparellats. I jo sempre he sigut molt creatiu, mai he deixat de construir, pintar, modelar, .. però pobre. Per sort, un dia vaig decidir escoltar-me, escoltar aquella debilíssima consciència, i es des d’aleshores que vetle per ella, la mantinc i potencie perquè és el que soc i no vull un altra. Però continue ocultant coses, clar, el teixit social que m’envolta no em permet tindre tota la llibertat que voldria, alguns familiars, alguns companyers de treball no necessiten saber de mi. I perquè es gràcies a la pintura que escric açò? Perquè també en la pintura al final ha guanyat la veritat, ara pinte i modele el que sóc.

Tinc clar el que sóc, gai.
Tinc clar que és un orgull ser gai.
Tinc clar que és la meua vida, per al que vaig nàixer.
Tinc clar que no dec ocultar-m’ho.
Tinc clar que les persones que m’estimen i aprecien mereixen saber la veritat.
Tinc clar que la meua obra creativa soc jo.

Temps i persones difícils vindran segurament, m’assotaran, intentaran fer-me caure,... be, que vinguin.

Des de la finestra de ma casa.