Sémele, filla del rei Cadmo de Tebas, mare de Dionís- Baco.

Es aquest blog sobre pintura i escultura. Però… mitològica, pagana. És un món antic, clàssic, fantàstic, personal en el que vos vull endinsar fins on arriben els límits de la imaginació i contemporitzar-lo. És un espai per compartir amb vosaltres imatges bellíssimes del cos humà, perquè així ho feien els grecs.


dimecres, 21 de març del 2012

Primera de les portes de Dionisi, la porta de la terra.





Abans crec que dec explicar-vos qué és açò de l'altar de Dionisi. En el meu quefer artístic començe a reconèixer la importància trascendental amb que construisc les escultures o pinte els quadres. Per a mí és tan important jugar i conseguir uns efectes plàstics de qualitat: el color, la textura, la composició, ... com intentar fins aconseguir-ho eixa dimenssió trascendental, màgica, esotèrica,... Sempre ho he tingut en compte però és enguany amb la història aquesta de Dionisi quan estic sensibilitzant-me més. No és el meu propòsit, perquè desconec i la desconeixença em modera i em fa ser respetuós, conseguir amb aquestes creacions crear una nova religió ó seguir-ne alguna ja existent sense abans coneiximent i fe però no vull tancar ni perdre aquesta capacitat creativa i sí estar obert posibles nous camins. L'altar de Dionisi apareix quan ordene les taules pintades en una paret i és on  mostre la cara i el cos de Dionisi (sempre respetant que tot açò és una interpretació artística meua), on es mostre l'eroticitat, carnalitat però també la força de la mirada, de la pose, ...és quan em done compte de que he humanitzat a Dionisi donant-li un cos, l'he cosificat, me l'he apropat, li he donat un lloc i una forma en aquest món. Aquest és el motiu per el qual cada vegada he ritualitzat més tot el que he anat creant, i dintre esta creació estan les portes dels elements. Les portes formaran part també de l'altar, han d'estar perquè són escultures (encara tènen més cos  presencial que la pintura) i perquè són esotèriques, màgiques, paganas, trascendentals, ... Poc a poc sent la necessitat de crear una litúrgia al voltant d'aquestos elements i crec que les portes me faciliten molt esta missió. Però vull ser respetuós, jo no sóc sacerdot de res ni pretenc ser-ho sols sóc creador, L'altar de Dionisi podria ser un altar d'ofrenes i les portes dels elements situades en els punts cardinals seran la comunicació d'este món terrenal amb el diví de Dionisi.


La terra representa el progrés, el treball i la riquesa. És sólida, concreta, pràctica i utilitaria. La seua energia es pasiva- receptiva i horitzontal. Està orientada cap al nord i regueix l'hivern. El seu  moment del dia és la nit. Se li ofereix algo vegetal ó terres. Tota la porta està construida en ceràmica engalbada, però en el buit interior colocarem una mena de caixó en vertical on podem posar les ofrenes.