Sémele, filla del rei Cadmo de Tebas, mare de Dionís- Baco.

Es aquest blog sobre pintura i escultura. Però… mitològica, pagana. És un món antic, clàssic, fantàstic, personal en el que vos vull endinsar fins on arriben els límits de la imaginació i contemporitzar-lo. És un espai per compartir amb vosaltres imatges bellíssimes del cos humà, perquè així ho feien els grecs.


dijous, 7 de juliol del 2016

Retrat del model

De tant en tant quan faig les sessions de fotografia als models, sense buscar-ho, puc pillar-los algun retrat on estan més solts, tranquils. Eixes fotografies les tinc en molt apreci, he anat guardant-les esperant algun dia poder aprofitar-les. Son retrats de mig tors però el més important és el rostre, son ells. Normalment quan estem treballant en una posa de cos no els exigisc que me posen una cara o un altra, si la posa ho demana perquè he de traure-los la cara aleshores sí. Però ells s’ho prenen prou professional  i sempre estan  concentrats en la feina. Poques vegades donen a la càmera una naturalitat personal, sempre hi ha tensió. He de reconèixer que els meus models són molt atractius, guapos, i sense buscar-ho perquè   la meua pintura no requereix de cap prototip de bellesa, necessite la seua joventut. I resulta fàcil aconseguir en les poses rostres bells per joves. Però quan es tracta de buscar la bellesa en el rostre, per la morfologia, per la proporcionalitat, pel moment... això és un altra cosa i jo no soc professional de la fotografia. Per això aprecie eixes fotos en que ells estan solts.

El retrat és un gènere difícil, jo diria el que més, has d’estar molt preparat tècnicament com mentalment. Has de tindre molt bon ull per a observar i molt bon traç de dibuix. Quan la persona que estàs retratant és un conegut encara has d’exigir-te més. Algun retrat tinc per ací prop, però poc treballat moltes vegades per por. Un dels objectius per a enguany és el prendre seriosament açò del retrat i com pensava aprofitar l’estiu ja he començat, que ja estem en estiu.